Behendigheid

Behendigheid is een super leuke sport om samen met je hond te doen. Je voelt de adrenaline door je lijf gieren als jullie samen over het veld racen! Je hond neemt de ene na de andere hoogtesprong, band, breedtesprong, slalom, tunnel en raakvlaktoestel. Dit is nog best lastig! Maar zo gaaf als jullie samen de eindstreep halen!

Jij gaat als begeleider van je hond eerst het parcours “verkennen”. Hierbij bepaal je de meest gunstige lijn om te lopen zodat jouw hond de hindernissen zo snel, goed en veilig mogelijk kan nemen. Het blijft voor de toeschouwers een leuk gezicht om zo’n 30 tot 40 mensen met een denkbeeldige hond over het veld te zien lopen, want tijdens het verkennen moet je hond nog even langs de kant blijven.

Als je vervolgens aan de beurt bent gaat het startsein en kun jij met je hond beginnen aan het parcours. Ontzettend spannend natuurlijk om te proberen zo goed en snel mogelijk de eindstreep te halen.

Onderweg kan het natuurlijk gebeuren dat je hond of jij een fout maakt. Hiervoor krijg je strafpunten die dan bij je looptijd wordt opgeteld. Wie het parcours het snelst en met de minste fouten aflegt wordt uitgeroepen tot winnaar van jouw klasse!

Ook benieuwd of Behendigheid iets voor jou is? Kom eens een kijkje nemen bij een wedstrijd. Je vindt de kalender in het menu bij Behendigheid en dan Kalender.

Tot snel?