Nieuws

Uitslagen behendigheid

De competitiepunten voor het vast parcours en jumping worden op de volgende wijze berekend:
Stap 1: een combinatie met een disk krijgt 0 punten, combinaties zonder disk krijgen 100 punten
Stap 2: de SPT (hier 71) minus de gelopen tijd.
Stap 3: een combinatie zonder fouten of weigeringen krijgt 25 punten bonus, combinaties met fouten of weigeringen krijgen voor iedere fout of weigering 5 punten aftrek

Voor het competitieseizoen 2022 en voor de berekening van de dagprijzen is gekozen voor bovenstaande berekening op basis van uitgebreid overleg met de diverse scheidsrechters. Ook op alle voorgaande wedstrijden is deze berekening toegepast.

Per 1 januari willen we berekening van de competitiepunten aanpassen zodat het aantal fouten/weigeringen zwaarder meegerekend worden in het aantal competitiepunten.

Wij zouden het fijn vinden als er lopers zijn die hier graag actief over willen meedenken.

Bijvoorbeeld

De volgende uitslagen zijn gelopen bij een SPT van 71 seconden:

CombinatieTijdFoutenWeigeringenDisk
A5802
B6022
C9101
DX

Bovenstaande stappen worden doorgerekend op de ingevoerde uitslagen:

CombinatieTijdFoutenWeigeringenDiskStap 1Stap 2Stap 3Totaal
A58001001325138
B602210011-2091
C9101100-20-575
DX00

Carsten Oosting

12-6-2022 Behendigheidswedstrijd Bakkeveen. Carsten Oosting heeft vandaag zijn eerste officiële behendigheidswedstrijd gelopen met Woezel bij Dogsports.nl. Carsten is 14 jaar en behendigheid is hem met de paplepel ingegoten omdat zijn beide ouders aan behendigheid doen. Met de kleine keeshond van zijn moeder heeft hij in Bakkeveen een foutloos parcours gelopen in de A30. Ook heeft hij de aanmoedigingsprijs gekregen als junior loper.

Carsten we hopen nog veel meer van je te zien op een wedstrijd. Veel succes toegewenst.

Verslag detectie examendag: Karina Draaisma

Afgelopen zaterdag een detectie examen gehouden bij de Welkoop in Rijssen. We hadden beschikking over het magazijn van de Welkoop. Voor de honden een heel nieuwe omgeving met een hele hoop verleidingsgeuren. Brokjes, koekjes enz. De honden lieten mooi zoekwerk zien maar niet altijd werd de bron gevonden.
Hierna zijn we naar buiten gegaan. Het was heerlijk weer en in plaats van een voertuigzoeking hebben we de opslag buiten gebruikt. Stapels potgrond, pallets en stenen. Ook hier lieten de honden mooi zoekwerk zien.

Voor handler en honden was het eens wat anders en ook de wind speelde nu een rol. Iedere loper heeft ook een logboekje ontvangen om de vorderingen bij te kunnen houden.

1 Geslaagde en dit is Annelies Kuenen met Coen. Van harte gefeliciteerd.

Websitelinks openen op Android

We krijgen van verschillende mensen te horen dat linkjes op onze site niet te openen zijn op telefoons met Android. Heel vervelend natuurlijk. Maar gelukkig hebben we een oplossing hiervoor gevonden!

De standaard browser welke gebruikt wordt op Android telefoons blokkeert iets waardoor de linkjes niet (goed) geopend worden. Indien je Firefox installeert gaat het wel goed. FireFox is een browser (net als Internet Explorer of Safari) waarmee je op internet kunt. Dus download de app Firefox en gebruik het internet voortaan via deze app.

Natuurlijk zoeken wij verder naar een oplossing waarbij alle browsers ondersteund worden.