Fout in de berekening

We hebben een fout gemaakt….en daar balen we verschrikkelijk van! Gisteren tijdens de eerste wedstrijd van 2023 hebben we ons nieuwe programma voor het invoeren van uitslagen ge├»ntroduceerd. Een programma waar we al geruime tijd aan werken. Waar we diverse uitgebreide testen mee hebben uitgevoerd en wat (zoals we dachten) helemaal doorgetest was. Maar helaas….er is toch een fout ingeslopen. Een fout die wij geen van allen gezien hebben, maar waar we gisterenavond na de wedstrijd (pijnlijk) op werden gewezen.

De fout zit hem in de berekening van de competitiepunten. Deze werden berekend zoals uitgelegd op deze pagina. Wat wij echter allemaal over het hoofd hebben gezien is dat tijdfouten ook fouten zijn. Dit betekent dat iemand die geen fouten of weigeringen heeft gelopen maar wel meer tijd nodig had dan de SPT, ten onrechte toch de 25 bonuspunten heeft gekregen.

Gisteren heeft iedereen die geen fout of weigering had gekregen tijdens het lopen de 25 bonuspunten ontvangen, ongeacht de gelopen tijd. Dit betekent dat de uitslagen zoals deze gepubliceerd zijn niet correct zijn. Dit kunnen we helaas niet meer terugdraaien. De prijzen zijn al uitgedeeld en de deelnemers zijn al naar huis.

Wat kunnen we nu hiermee doen? We hebben hier uitvoerig overleg over gehad. We hebben besloten de prijzen die gisteren uitgedeeld zijn bij de ontvangers hiervan te laten. De uitslagen van gisteren blijven ook zo gepubliceerd staan. De competitiestand gaan we wel aanpassen. Dit betekent dat de competitiepunten niet meer overeenkomen met de gepubliceerde uitslagen van deze wedstrijd, maar dat deze wel correct zijn.

Onze oprechte excuses aan iedereen die nu ten onrechte wel of geen prijs heeft gekregen.