Reglementen behendigheid per 1-1-2023

Beste (toekomstige) agilitylopers van Dogsports.nl,

Via deze weg willen we jullie alvast informeren over wijzigingen die per 2023 gaan komen wat betreft het reglement.

We hebben de wedstrijden in 2022 als gezellig en sportief ervaren. Er zijn heel veel enthousiaste lopers bij Dogsports.nl en hier zijn we heel blij mee!

Zoals jullie afgelopen jaar weleens hebben gemerkt, duren sommige wedstrijddagen (te) lang. Om deze reden hebben we besloten wat wijzigingen door te voeren ten opzichte van het huidige reglement. De belangrijkste wijzigingen zetten we hieronder alvast voor jullie op een rijtje. De aanpassingen zijn gemaakt met het oog op minder ombouw- en verkentijd om de dagen korter te maken en vooral jullie een zo leuk mogelijke dag te geven. Het reglement is te vinden op de site en via deze link.

Wat wijzigt er per 1 januari 2023?

  • We gaan terug naar drie niveaus: debutanten, promotieklasse (A/A+ niveau) en Open klasse (B/B+ niveau).
  • De veteranenklasse vervalt. Veteranen blijven natuurlijk van harte welkom! Echter, het parcours wordt niet meer aangepast. Bij inschrijving kies je zelf of je het parcours van de Promotieklasse of Open klasse gaat lopen.
  • De sprongthoogtes voor de Debutanten worden teruggebracht naar twee, namelijk Debutanten 20 en 40 (zoals bij de Veteranen al langer wordt gehanteerd).
  • Er wordt een extra hoogteklasse toegevoegd voor de promotieklasse en de open klasse, namelijk: 25 cm. Het schema met schofthoogte grenzen staat in het reglement..

We kijken alvast uit naar een mooi, sportief en gezellig sportjaar in 2023 en hopen jullie ook dan weer te zien!

Namens het team Agility van Dogsports.nl