Wat is de Superior Challenge?

We begrepen gisteren tijdens de behendigheidswedstrijd in Hellendoorn dat er wat onduidelijkheid is over de Superior Challenge. Met dit bericht willen we die onduidelijkheid wegnemen.

Wanneer?
Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei is de Superior Challenge.

Twee dagen?
Je hoeft niet mee te doen met beide dagen. Wil je alleen de zaterdag? Dan schijf je je in voor alleen de zaterdag. Wil je alleen de zondag meedoen? Dan schrijf je je alleen in voor de zondag. Uiteraard vinden wij het gezellig als je beide dagen komt, maar het hoeft zeker niet.

Voor welke klassen is de Superior Challenge?
De Superior Challenge is voor alle klassen toegankelijk.

Wat voor rondes worden er gelopen?
Op beide dagen worden vier rondes gelopen:
– één spel
– één vast parcours
– één jumping
– één verrassingsronde

De verrassingsronde is een rond die zo opgezet wordt dat deze door alle niveaus te lopen is. Uiteraard letten wij hierbij ook op veiligheid voor mens en dier. Jij en je hond hoeven geen rare dingen te doen. Nadere informatie volgt op de wedstrijddag zelf (het moet natuurlijk wel een verrassing blijven…).

Wie winnen de Superior Challenge?
Beide dagen kun je zien als twee wedstrijddagen. Maar….bij de combinaties die voor beide dagen inschrijven geldt het beste resultaat! Dit betekent dat als je bijvoorbeeld op zaterdag bij het vast parcours een diskwalificatie gelopen hebt, je op zondag nog een herkansing krijgt. De combinaties die voor beide dagen inschrijven krijgen op zaterdag dan ook geen dagprijs.

Kan ik promotiepunten verdienen?
Jazeker! Tijdens de Superior Challenge kun je promotiepunten verdienen. Voor de combinaties die voor beide dagen hebben ingeschreven tellen alleen hun beste rondjes. Dit geldt ook voor de promotiepunten. Je kunt bijvoorbeeld niet 2 promotiepunten voor vast parcours verdienen.

Tellen de uitslagen mee voor de competitie?
Jazeker! Tijdens de Superior Challenge kun je competitiepunten verdienen. Voor de combinaties die voor beide dagen hebben ingeschreven tellen alleen hun beste rondjes. Dit geldt ook voor de competitiescore.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?
We hebben de inschrijfperiode verlengt tot en met 16 april 2022. Je kunt je inschrijven door de instructies op de uitnodiging te volgen.

Heb ik een licentie nodig?
Alleen voor de debutanten, A en veteranen heb je een licentie nodig. Wil je toch in deze klasse meedoen zonder licentie? Mail even naar Verena!